چه مدل کفشی مناسب پای شماست؟
بسته به اینکه پای شما چه فرمی دارد و یا می خواهید چگونه به نظر برسد، کفش ها و پاشنه های مختلفی قابل انتخاب هستند.
اگر مچ پای شما بزرگ است فکر کفش هایی که بند آنها به دور مچ پا می پیچد را از سر بیرون کنید هرچند که این کفش ها بسیار دوست داشتنی به نظر می رسند اما سعی کنید بیشتر به سراغ کفش های پشت باز، با یک بند کوچک در قسمت عقب مچ بروید که کف پا و روی پای شما را کشیده تر نشان می دهد.
پای شما کوتاه است کفش با بند T شکل نخرید، چون پاهای شما را کوتاه تر و عرض آن را بیشتر نشان می دهد. همچنین کفشهایی که بند مچی دارند، کفش های ایده آل شما نخواهند بود. به دنبال کفش های انگشتی روباز و یا پاشنه های بلند باشید که پای شما را بلندتر نشان دهند.
می خواهید پای شما بلندتر به نظر برسد به دنبال کفش های نوک تیز باشید که تصور پای بلند را به وجود می آورند. هرچند باید به خاطر داشته باشید که کفش های پنجه باریک ممکن است پای شما را بیازارند و انگشت های پا را از فرم عادی خارج کنند بنابراین تنها در مواقع اضطراری و کوتاه از این کفش ها استفاده کنید.
اگر پنجه و انگشت های پهن دارید کفش پنجه گرد مناسب ترین مورد برای شماست اگر این نوع کفش ها را دوست ندارید به خاطر داشته باشید که به بهترین شکل ممکن پای تان را کوچکتر از حد معمول نشان می دهند.
انواع کفش
کفشها را میتوان به روشهای مختلفی دستهبندی کرد. برای نمونه، از نظر ظاهر و نحوه محکم شدن کفش در پا میتوان کفشها را به انواع بندی، سگک دار و بی بند تقسیم کرد. همچنین جنس کفش میتواند از چرم یا مواد دیگر باشد و به همین روی، میتوان کفشهای چرمی، پلاستیکی، کتانی، چوبی و مانند آن را متمایز کرد. از نظر جنسیت و سن و سال نیز میتوان کفشها را به گروههایی مانند مردانه، زنانه وزنانهمردانه (هر دو جنس)، بچه گانه(دخترانه و پسرانه) تقسیم کرد. از نظر کاربرد نیز کفشهای معمولی، ورزشی، صنعتی و مانند آن قابل تشخیص هستند.
کفشهای معمولی
طیف گستردهای از کفشها، برای استفاده روزمره و عمومی و یا رسمی افراد مختلف ساخته میشوند. این کفشها اغلب دارای زیرهای ضخیم و رویهای نرم تر از جنس چرم و یا مصنوعات مشابه چرم هستند. ممکن است رویه کفش کاملاً پوشیده و یا نیمه پوشیده و دارای منفذ باشد به گونهای که پاها از درون کفش دیده شود. انواع کفشهای معمولی عبارتند از:
- کفش آکسفورد: مانندکفش کفش بندی چرمی با نوک کشیده و دارایک یک لایه چرم. -
- کفش دربی: شبیه به کفش آکسفورد با رویه یک دست و نوک پهن تر. -
- کفش سگک دار - مانند کفش راهبهای -
- کفش کلارک: گروهی از کفشهای چرمی بی بند با رویه بلند و پاشنه تخت که حالت راحتی و غیر رسمی دارند -
- کفش قیصری: در ایران گونهای کفش چرمی مردانه و بندی با پاشنه بلند و نوک باریک و کشیده و اغلب به رنگ سیاه با عنوان کفش قیصری شناخته میشود - کفش رویه کوتاه: کفشهای بی بند و راحتی شبیه به کفش کلارک اما با رویه کوتاه که نوع زنانه آن محبوب تر است.-
- کفش پاشنه بلند (زنانه)
- کفش کف تخت - مانند گالش و کفش باله -
- نعلین (کفش رویه چرمی جلوبسته بدون پشت) نمونه:
- دمپایی برای استفاده راحت در خانه.
- دمپایی ابری (انگشتی)
- صندل
- چکمه
نکته هایی برای خرید کفش های پاشنه بلند
هنگام خرید به اتصال پاشنه به بدنه ی کفش دقت کنید، این بخش، مهم ترین بخش این کفش ها برای تحمل وزن شماست.
اگر بخش رویه ی پنجه کوچک و یا باریک باشد، کنترل پا در کفش سخت می شود، اگر در پوشیدن پاشنه بلند حرفه یی نیستید به این موضوع دقت کنید.
اگر در هنگام راه رفتن بدنه و کناره ی کفش شما به سمت بیرون باز می شود یعنی کفش خود را به درستی انتخاب نکرده اید.
ممکن است به دلیل کفی خاص کفش های پاشنه دار، اندازه ی پای شما در آنها متفاوت باشد، پس از فروشگاهی خرید کنید که امکان تغییر سایز کفش را داشته باشید.
قبل از آنکه نوع کفش هایی که همیشه می پوشید را تغییر دهید و یا یک کفش جدید بخرید، کمی با کفشی شبیه آن راه بروید، شاید به این نتیجه برسید که انتخاب درستی نداشته اید.
اجزاء كفش
رويه
تخت بيروني
كفهاي داخلي قابل تعويض
مغزي: باريكه چرمي نوارمانند كه ميان زيره و رويه? كفش دوخته ميشود.
توكاري: كاغذ يا مقواهايي كه براي كلفت نشان دادن زيره، ميان كف و زيره كفش چسبانده ميشود.
پاشنه
زيرپاشنهها
زيرپاشنههاي گتر
ساقپوش
به نوعي پاشنه كفش كه با چرم و ميشَن (چرم بز) و مانند آن ساخته بشود «نعلَكي» ميگويند.
مشخصات كفش مناسب چيست؟
حتما شنيدهايد پاي انسان قلب دوم اوست. بسياري از گذشتگان بر اين باور بودند كه نقاط خاصي از كف پا نمايانگر سلامت بخشهايي از بدن است و نياز به مراقبت زيادي دارد تا در همه حال، انسان آرامش داشتهباشد. براي انتخاب كفش بايد
راحتي و سلامت پا را حتما در نظر گرفت.
. د(۱) كفش مناسب كفشي است كه هنگام پوشيدن طولانيمدت، پا را تحت فشار قرار ندهد.
د(۲) هنگام انتخاب كفش در نظر داشتهباشيد انگشتان پايتان دچار تغيير حالت نشوند و يا كنارههاي پايتان تحت فشار ناشي از كفش قرار نگيرند.
د۳) سعي كنيد كفشي را كه انتخاب ميكنيد تنها جنبه زيبايي نداشتهباشد بلكه از هر لحاظ مانع آسيب ديدنپاي شما در برابر گرما، سرما و ناهمواريهاي زمين باشد.
د۴) به موقعيت و شرايط خودتان هنگام خريد كفش دقت كنيد.
د۵) در نظر گرفتن بيماريهايي مثل ديابت ممكن است انتخابتان را محدود كند ولي در نهايت با آگاهي بر بيماري و شرايط حاكم بر شما، يك انتخاب صحيح انجام خواهيد داد.
د۶) در دوران بارداري كفشهايي به پا كنيد كه فشار زيادي بر پا و ناحيه پشت شما وارد نكند مثل كفشهاي راحت و تختي كه جنس و بافت نرمي دارند.
معمولا در اين دوران، بين نيم تا يك نمره، تغيير سايز خواهيد داشت كه با توجه به اين تغيير بايد كفشي مناسب انتخاب كنيد.
د۷) اگر از كمردردهاي مكرر رنج ميبريد،حتما با توجه بيشتري كفشهايتان را انتخاب كنيد و سعي كنيد كفشهاي طبي به پا كنيد زيرا اين كمردردها گاهي از عواقب پوشيدن كفشهاي نامناسب و غير استاندارد است.
د۸) اگراضافه وزن داريد، پوشيدن كفشهاي تخت و راحت به شما توصيه ميشود. راه رفتن با كفشهاي پاشنه بلند براي كسانيكه اضافه وزن دارند باعث عدم تعادل ميشود.
د۹) قبل از خريد كفش حتما چندبار آن را امتحان كنيد و مطمئن شويد به پايتان فشار نميآورد.
د۱۰) بهترين زمان براي خريد كفش پايان روز است. در طول روز پاهاي شما دما، فشار و استرس زيادي را تحمل كرده و براي انتخابي آگاهانه و شناسايي سايز دقيق و مناسب، وقت مناسبتري است.
د۱۱) هنگام خريد كفشهايي كه قصد داريد با جوراب آنها را بپوشيد، بهتر است جورابي مناسب به پا داشته باشيد كه بسيار نازك يا بسيار ضخيم نباشد.
د۱۲) خانمهايي كه قدي متوسط يا كوتاه همراه با اندامي متوسط و چاق دارند، بهتر است از كفشهاي پاشنهداري استفاده كنند كه پاشنههايش ضخيم و بلند است.
استفاده از اين كفشها، باعث زيباتر شدن حركات و برقراري تعادل بيشتر هنگام راهرفتن ميشود. البته استفاده از كفشهاي پاشنهدار سوزني براي اين خانمها مناسب نيست.
د۱۳) بهترين كفشها براي پيادهروي، كفشهايي هستند كه به خوبي پاها را دربرگيرند و هنگام پيادهروي كاملا به عنوان محافظي براي پا عمل كنند و همچنين انعطافپذير باشند و پا در آن خسته نشود. كفشهاي پيادهروي بايد بسيار سبك باشند به نحوي كه اصلا احساس نكنيد كفشي به پا داريد.
د۱۴) اگر به صورت حرفهاي و مداوم پيادهروي ميكنيد بهتر است كفشهاي ساقدار را انتخاب كنيد كه در پيادهرويهاي طولانيمدت به ساق پايتان آسيبي نرسد.
د۱۵) اگر با كفش هاي پاشنهدار مشكل داريد بهترين راه حل اين است كه، آنها را به پا كنيد و چندين مرتبه در مقابل آينههاي بزرگ قدم بزنيد، يادتان باشد اول حتما بر روي فرش آنها را امتحان كنيد و از زواياي مختلف حركات و قدم زدن خودتان را در آينه ببينيد. با انجام اين كار، با تسلط و اطمينان خاطر بيشتري ميتوانيد اين كفشها را بپوشيد.
كفشهاي قديمي
كفشهاي قديمي ايرانيان در انواع گيوه، نعلين، اروسي، سگكي، صندل، قُندره و دهاندولچهاي ساخته ميشد .
انواع كفشهاي مردانه
هر مردي علاوه برداشتن يك جفت كفش كتاني معمولي، به كفشهاي ديگري هم نياز دارد: يك جفت كفش رسمي؛ يك جفت صندل راحتي؛ و يك جفت چكمه جذاب.
بعد از خواندن اين متن، به اندازه كافي درمورد كفشهاي مردانه اطلاعات خواهيد داشت تا به راحتي بتوانيد به فروشگاههاي كفش برويد و كفش موردنظر خود را انتخاب كنيد.
در بخش اول اين مقاله ابتدا به كفشهاي رسمي ميپردازيم و انواع آن را براي شما ذكر ميكنيم. مي توانيد از عكسها استفاده كنيد تا بهتر مدل كفشها را بشناسيد.
كفشهاي رسمي(dress shoes)
اكثر كفشهاي رسمي يا كاري در دو دسته اصلي قرار ميگيرد: كفشهاي آكسفورد(كفش بنددار) و كفشهاي رويه كوتاه بدون بند.
1-كفشهاي بندي اسپرت(Oxfords)
به طور كلي هر كفش مردانه بندداري كه از قوزك پا بالاتر نباشد، كفش آكسفورد ناميده ميشود. البته در اين گروه هم انواع بسيار متنوعي كفش وجود دارد.
•كفشهاي آكسفورد بند بسته: بندهاي اين مدل كفش در زير بخش جلويي آن دوخته شده است كه كشيده ميشود و در بالاي زبانه كفش بسته ميشود. در نهايت به نظر ميرسد كه كفش از يك تكه چرم درست شده است.
•بعضي از كفشهاي آكسفورد در قسمت پنجه يك تكه چرم جداگانه دارند(cap toe). اين تكه چرم ممكن است ساده يا تزئين شده باشد.
•آكسفوردهاي زيني(Saddle) يك تكه چرم با رنگي متفاوت يا نوع چرم متفاوت به شكل زين در قسمت رويه جلوي كفش و پاشنه كفش دارند.
•كفش كليتي(Kiltie) نوعي كفش آكسفورد است كه زبانهاي از چرم ريشه ريشه دارد كه روي قسمت رويه كفش مي افتد تا سوراخ و بندهاي كفش را بپوشاند.
•كفش آكسفورد نوك بال(wingtip) رايجترين نوع كفش آكسفورد است. پنجه اين كفش به شكلي برش ميخورد كه مانند بالهاي بازشده يك پرنده به نظر ميرسد.
وقتي كه ميخواهيد يك كفش رسمي و آكسفورد انتخاب كنيد، سعي كنيد از چرم طبيعي و اصل باشد. مهم نيست كه طرح و مدل كفش چرم هنوز هم مد است يا نه؛ هر نوع كفش آكسفورد مشكي رنگ را ميتوانيد با كت شلوار رسمي بهخوبي ست كنيد و هميشه مد است.
رسميترين مدل كفش آكسفورد، كفش بنددار بسته چرم مشكي رنگ است. اين مدل كفش خصوصا با كت شلوار راهدار باريك و كتهاي دو طرف دگمهدار بسيار عالي است. اگر كفشتان قهوه اي رنگ است، ميتوانيد آن را با كت شلوارهاي فاستوني و كتهاي اسپرت بپوشيد.
اگر كفش آكسفورد شما قهوهاي يا قرمز خيلي تيره است، مدل بنددار باز آن با هر نوع شلوار جين و كتان يا كت شلوارهاي روشن و كت هاي اسپرت ست ميشود.
2-كفشهاي بدون بند گشاد(Loafers)
قسمت حلقه تمام اين مدل كفشها كوتاه برش خورده است، بدون بند است، رويه پهني دارد و كف كفش يكدست و عريض است. اين نوع كفش هم انواع مختلفي دارد، مدل سگك دار، منگولهدار و غيره.
برخلاف كفشهاي آكسفورد اين نوع كفش براي تمام مردان مناسب نيست.
مردان جوان ممكن است به خريدن يك مدل سگك دار قهوهاي تمايل چنداني نشان ندهند؛ درحاليكه اين مدل كفش بدون بند، سگك دار قهوهاي درميان مردان ميانسال طرفدار زيادي دارد.
مدلهايي از اين كفش كه منگوله دار است نسبتا رسميتر است و با كتشلواري رسمي و كاري بهخوبي ست ميشود. اين كفشهاي منگولهدار اگر از چرم جير باشد، غيررسميتر است و ميتوانيد آن را با كتشلوارهاي كتاني و ساير مدل هاي غيررسمي، حتي شلوار جين بپوشيد.
مدلي از اين كفش كه يك تكه باريك چرم جداگانه روي قسمت رويه دارد و برش كوتاهي خورده است(Penny loafers)، مدل كفشهاي غيررسمي هستند. اين نوع كفش اگرچه ابتدا در ميان مردان جوان طرفدار زيادي داشت اما در حال حاضر بيشتر مردان مسنتر به سراغ اين مدل كفش ميروند.
نكاتي در مورد كفشهاي رسمي
كفشهاي رسمي خود را با پوشيدن روكفشي(حافظهاي پلاستيكي) از باران، برف و گل و لاي محافظت كنيد
كفشهاي مشكي رنگ را با لباسهاي مشكي، خاكستري و آبي سير بپوشيد
كفشهاي قهوهاي را با لباسهايي كه رنگمايههاي خاكي دارند بپوشيد
كفشهايي كه به رنگ قرمز تند و تيره هستند، تقريبا با هر رنگ لباس مردانه ست ميشود .
اطلاعاتي جالب در مورد كفش
كفشهاي چرمي مناسب ترين جنس كفش است، زيرا انتقال هوا بين پوست و خارج از كفش برقرار ميشود. اما كفشهايي كه جنس آنها صد درصد پلاستيك است باعث ايجاد عرق در پا شده و با جلوگيري ازجريان هوا زمينه بروز اختلالات و ناهنجاريهاي پوستي فراهم مي شود.
دكتر فرزانه تركان متخصص طب فيزيكي و توان بخشي در گفت و گو با ايسنا، با بيان اين مطلب گفت: كفش راحت، كفشي است كه داراي ارتفاع مناسب بوده و پا در كفش احساس راحتي كند. معمولا نبايد كفي كفش سفت بوده و فشار را فقط به يك نقطه منتقل كند.
وي درباره بهترين شكل و فرم كفش گفت: توزيع يكسان وزن بدن به جلو و عقب پا بهترين شكل كفش ميباشد البته كفشهاي پاشنه بلند باعث انتقال بيشتر وزن به جلوي پا شده و توصيه ميشود كه به مدت طولاني درطول روز استفاده نشود.
با اشاره به استفاده از كفشهاي لژدار كه ارتفاع كفي كفش از قسمت پاشنه تا پنجه پا ادامه دارد و اختلاف آن يك تا دو سانت نيست، اظهار داشت: معمولا نوك باريك و پاشنه بلند كفش باعث انتقال وزن بدن به جلوي پا و تغيير شكل درانگشتان و بيرون زدگي استخوان پا به خارج مي شود.
وي ادامه داد: تداوم در استفاده از اين كفشها باعث جمع شدن استخوان پا شده و به طرف مخالف كشيده مي شود.اين ناهنجاريها معمولا دردهاي ناراحت كنندهاي را درافراد ايجاد مي كند كه تغيير شكل استخوان پا برگشت ناپذير است و در نتيجه فرد مجبور به پوشيدن كفش سفارشي ميشود.
بر خلاف تصور مردم به خصوص زنان كه صندل و دمپايي را راحت ترين كفش ميدانند، كفش مناسب كفشي است كه كاملا پا را در برگيرد، توصيه كرد كه خريد كفش حتي الامكان در ساعات بعد ازظهر كه پا به بزرگترين حجم خود رسيده انجام شود. زيرا تورم و افزايش حجم عضلات پا در بعدازظهر در بزرگ ترين حالت آن است.
وي با بيان اينكه بيشترين دردها و ناراحتيهاي كمر و پا به خاطر كفش نامناسب است، تصريح كرد: در مجموع تنها درصد بسيار كمي از كفشها استاندارد هستند و معمولا از نظر جنس، مدل، قرارگيري پاشنه ونحوه توزيع وزن مناسب نيستند اما متاسفانه بيشتر مردم از كفشهاي روتين استفاده ميكنند.
با اشاره به كفشهاي ورزشي و يا شبيه اسپرت كه راحت ترين كفشهاست، اعلام كرد: كفشهاي چرمي مناسب ترين جنس كفش است، زيرا انتقال هوا بين پوست و خارج از كفش برقرار ميشود. اما كفشهايي كه جنس آنها صد درصد پلاستيك است باعث ايجاد عرق در پا شده و با جلوگيري ازجريان هوا زمينه بروز اختلالات و ناهنجاريهاي پوستي فراهم مي شود.
وي با بيان اينكه نبايد كفش را بدون جوراب پوشيد، گفت: جورابها بايد نخي باشد چون كه باعث تسريع در انتقال هوا ميشود. همچنين نبايد پا به مدت طولاني در كفش قرار گيرد حتي كفشهايي كه خيلي راحت هستند.
درباره نرمش و جابه جا كردن عضلات براي رفع خستگي پا : اين حركات باعث جريان خون به نقاط مختلف پا ميشود كه ميتوان مچ پا را به سمت بالا كشيد و نگه داشت. تكرار اين حركات باعث ميشود تا ورمي كه در قسمتهاي پا ايجاد شده كمتر شده و سيستم پمپاژ و انتقال خون به قسمت قلب جريان پيدا كند.
و در پايان : مردم بيشتر از آن كه به زيبايي كفش توجه كنند بايد به راحتي كفش اهميت دهند.
كفش هاى پلاستيكى باعث ناراحتى پوستى مى شود
كفش هاى چرمى مناسب ترين جنس كفش است، زيرا انتقال هوا بين پوست و خارج از كفش برقرار مى شود. اما كفش هايى كه جنس آنها صد درصد پلاستيك است باعث ايجاد عرق در پا شده و با جلوگيرى ازجريان هوا زمينه بروز اختلالات و ناهنجاريهاى پوستى فراهم مى شود.
كفش راحت، كفشى است كه داراى ارتفاع مناسب بوده و پا در كفش احساس راحتى كند. معمولا نبايد كفه كفش سفت بوده و فشار را فقط به يك نقطه منتقل كند.
توزيع يكسان وزن بدن به جلو و عقب پا بهترين شكل كفش است البته كفش هاى پاشنه بلند باعث انتقال بيشتر وزن به جلوى پا شده و توصيه مى شود كه به مدت طولانى درطول روز استفاده نشود.
استفاده از كفش هاى لژدار كه ارتفاع كفه كفش از قسمت پاشنه تا پنجه پا ادامه دارد و اختلاف آن يك تا دو سانت نيست، : معمولا نوك باريك و پاشنه بلند كفش باعث انتقال وزن بدن به جلوى پا و تغيير شكل درانگشتان و بيرون زدگى استخوان پا به خارج مى شود.
تداوم در استفاده از اين كفش ها باعث جمع شدن استخوان پا شده و به طرف مخالف كشيده مى شود.اين ناهنجاريها معمولا دردهاى ناراحت كننده اى را درافراد ايجاد مى كند كه تغيير شكل استخوان پا برگشت ناپذير است و در نتيجه فرد مجبور به پوشيدن كفش سفارشى مى شود. اين متخصص طب فيزيكى و توانبخشى با بيان اينكه بر خلاف تصور مردم به خصوص زنان كه صندل و دمپايى را راحت ترين كفش مى دانند، كفش مناسب كفشى است كه كاملا پا را در برگيرد، توصيه كرد كه خريد كفش حتى الامكان در ساعات بعد از ظهر كه پا به بزرگترين حجم خود رسيده انجام شود. زيرا تورم و افزايش حجم عضلات پا در بعدازظهر در بزرگ ترين حالت آن است.
بيشترين دردها و ناراحتى هاى كمر و پا به خاطر كفش نامناسب است، تصريح كرد: در مجموع تنها درصد بسيار كمى از كفش ها استاندارد هستند و معمولا از نظر جنس، مدل، قرارگيرى پاشنه ونحوه توزيع وزن مناسب نيستند اما متاسفانه بيشتر مردم از كفش هاى روتين استفاده مى كنند.
كفش هاى ورزشى و يا شبيه اسپرت كه راحت ترين كفش هاست، : كفش هاى چرمى مناسب ترين جنس كفش است، زيرا انتقال هوا بين پوست و خارج از كفش برقرار مى شود. اما كفش هايى كه جنس آنها صد درصد پلاستيك است باعث ايجاد عرق در پا شده و با جلوگيرى ازجريان هوا زمينه بروز اختلالات و ناهنجاريهاى پوستى فراهم مى شود.
نبايد كفش را بدون جوراب پوشيد، گفت: جوراب ها بايد نخى باشد چون كه باعث تسريع در انتقال هوا مى شود. همچنين نبايد پا به مدت طولانى در كفش قرار گيرد حتى كفش هايى كه خيلى راحت هستند.
نرمش و جابه جا كردن عضلات براى رفع خستگى پا : اين حركات باعث جريان خون به نقاط مختلف پا مى شود كه مى توان مچ پا را به سمت بالا كشيد و نگه داشت. تكرار اين حركات باعث مى شود تا ورمى كه در قسمت هاى پا ايجاد شده كمتر شده و سيستم پمپاژ و انتقال خون به سمت قلب جريان پيدا كند.
كفشهاي پاشنهدار
يكي ديگر از سوالات بسيار مهم در انتخاب كفش، پاشنهدار بودن آن است كه البته در خانمها مصداق بيشتري مي يابد. كفشهاي پاشنه تخت، چون حالت ضربه گيري در پاشنه ندارند، هنگام راه رفتن باعث درد پاشنه مي شوند. پس پاشنه بايد وجود داشته باشد، اما كفشهاي پاشنه بلند هم، به طريق ديگري سبب آزار و درد پا مي شوند.
زنان ده برابر بيشتر از مردان از درد پاهايشان شكايت دارند و دليل آن پوشيدن كفشهاي پاشنه بلند است كه پنجه آن تيز بوده و به انگشتان پا فشار مي آورند.
پوشيدن كفشهاي پاشنه بلند و غيراستاندارد داراي عوارضي است:
عوارضي مانند انحراف انگشت شست پا، ميخچه، تاول و خميدگي انگشتان، دردهاي مزمن كمر ، دردهاي مفاصل ، زانو ،پاشنه پا و خستگيهاي زودرس، پيامد مستقيم استفاده از چنين كفشهايي است.
با شروع تابستان و گرمتر شدن هوا، انواع ديگري از كفشها موسوم به كفشهاي تابستاني يا صندل وارد بازار مي شوند. اين كفشها نسبتاً باز بوده و امكان تبادل هوا ميان بيرون و درون كفش را فراهم مي آورند و باعث مي شوند كه گرما در كفش ايجاد نشود، اما همين كفشها هم استانداردهاي خاص خودشان را دارند.
نكته مهم اين است كه پا در هنگام حركت بايد در يك حالت ثابتي بماند. در كفشهايي كه پشت باز هستند، هنگام حركت، يك انرژي صرف بيرون نيفتادن آنها از پا مي شود و اين كفشها باعث خستگي بي مورد مي شوند.
بعضي از صندلهاي ظريف زنانه يك بند نازك در قسمت عقب دارند. بندهاي نازك به علت قطر كم، فشار بيشتري روي يك نقطه از پا متمركز مي كنند و باعث آزار آن مي شوند. پوشيدن اين كفشها در درازمدت، باعث التهاب تاندون آشيل پا مي گردد كه بسيار دردناك و آزاردهنده است، ولي به افرادي كه مايل به پوشيدن صندل هستند توصيه مي كنيم، اگر قصد پياده رويهاي طولاني تر از 20 دقيقه را داريد، به هيچ وجه صندل نپوشيد و از كفشهاي استاندارد ديگر استفاده كنيد.
بيشتر مردم در انتخاب كفش به زيبايي و رنگ و طرح آن دقت مي كنند نه به فاكتورهاي استاندارد آن و اين باعث آزارهاي درازمدت در آنها مي شود.
اميدواريم فرهنگ پوشيدن كفش و اطلاع رساني در اين زمينه آن قدر زياد شود تا به جايي برسيم كه در واقع كفشهاي استاندارد را دوست داشته باشيم و بخريم.
نکته هایی که باید در مورد کفش های پاشنه بلند بدانید
پوشیدن کفش پاشنه بلند این روزها بیش از گذشته متداول شده است، به ویژه نزدیک شدن به فصل بهار، تعداد خریداران آن را بالاتر برده است.
اگر شما نیز یکی از همین خریداران هستید احتمالاً سؤالات زیادی درباره ی کفش پاشنه بلند دارید؛ اینکه چه پاشنه ای با چه ارتفاعی و برای چه محیطی مناسب است. شاید در ذهن بسیاری از شما نیز همچنان این سؤال مطرح است که آیا پوشیدن کفش های پاشنه بلند برای سلامت پا مضر است یا نه.
واقعیت این است که تمام مطالعات علمی نشان می دهند که استفاده ی مداوم از کفش های پاشنه بلند می تواند فشار بر روی پا را چند برابر کند و مشکلاتی در مچ پا، زانو و کمر پدید بیاورد. این کفش ها می توانند توازن پای شما را به هم بریزند و کشش عضلانی و بندهای پای شما را با مشکل مواجه کنند. پس چاره چیست؟
برای برخی موقعیت ها و لباس ها پوشیدن این کفش ها اجتناب ناپذیر است اما می توان با انتخاب درست و شناخت ویژگی های انواع آنها، ضمن افزودن بر زیبایی و کاربرد، از مضرات آنها نیز کاست.
در این مقاله به شما کمک می کنیم تا اطلاعات بیشتری درباره ی پاشنه و کفی کفش های پاشنه بلند، کاربرد سایزهای مختلف آنها و نیز تناسب شکل و پاشنه کفش با فرم پای خودتان به دست بیاورید. این مقاله را بخوانید و اگر اطلاعات بیشتری در ذهن دارید، در بخش نظرات ما را نیز سهیم کنید.
این تصور که هر چه پاشنه ی کفش بلندتر باشد، زیباتر است، تصور غلطی است. مهم این است که پاشنه ی هماهنگ با لباس، موقعیت و متناسب با پای خود را بیابید. پاشنه ی خوب ویژگی هایی دارد که قبل از خرید کفش باید آنها را بدانید.
هرچه فاصله ی پاشنه تا کفی پنجه کفش بیشتر باشد، کنترل تعادل سخت تر و تحمل وزن شما بر روی پاشنه غیرممکن تر می شود. محور پاشنه ی کفش شما دقیقا باید در مرکز پاشنه پا قرار بگیرد. پاشنه های باریک به طور معمول این ویژگی را دارند اما برای آنکه از این موضوع به ویژه در خریدهای اینترنتی مطمئن شوید به بالای پاشنه ی کفش نگاه کنید. اگر پاشنه در این قسمت یک خمیدگی به سمت داخل داشته باشد، یعنی محور آن به مرکز پاشنه ی شما نزدیک تر است.
این نکته را نیز در نظر بگیرید که هر چه سطح مقطع پاشنه ی شما وسیع تر باشد، ثبات بیشتری دارد و قدم برداشتن با آن راحت تر است. همچنین کفش های پاشنه پهن، برای قدم برداشتن بر روی سنگفرش های ناهموار و کفپوشی ناصاف مناسب تر هستند. اگر برای یک میهمانی در یک باغ خرید می کنید، فکر پاشنه های باریک را از سر بیرون کنید.
کفی کفش
کفش های پاشنه بلند راحت، دارای یک پلتفرم پهن در زیر پنجه هستند. بسیاری از خانم ها اگر کفش اینچنینی پیدا نکنند، با کمک کفاش خود به قطر پلتفرم کفش اضافه می کنند. این پلتفرم باعث می شود که کفش انحنای طبیعی پا را کمتر تحت تأثیر قرار دهد و گام برداشتن با کنترل بیشتری انجام شود.
جنس کفی در کفش های پاشنه بلند بسیار مهم است. چون کنترل این کفش ها سخت تر از کفش های تخت است، کفی آنها باید منعطف تر باشد. کفی منعطف کمک می کند که شما بر روی سطوح ناصاف ناراحت نباشید و تعادل خود را از دست ندهید. همچنین این کفی ها سرعت گام برداشتن شما را نیز بیشتر می کنند.
اگر به دنبال کفی مناسب برای این نوع کفش ها هستید، کفی های چرمی و لاستیکی، به کفی های پلاستیک فشرده و چوبی ترجیح داده می شوند.
شاید شما هم از آن دسته افرادی هستید که برای کفش های تخت و ساده ساخته شده اید. احتمالاً هر وقت خواسته اید کفشپاشنه بلند بپوشید کمی تلوتلو خورده اید و بعد با پادرد آن را کنار گذاشته اید. پیشنهاد ما این است که تمرین پاشنه بلند پوشیدن را با پاشنه های پهن آغاز کنید. قرار نیست همه کفش هایی با پاشنه های باریک به پا کنند.
البته کفش های تخت نیز کفش های ایده آلی برای سلامت پاهای شما نیستند اما حداقل این توان را به شما می دهند که در روز چند کیلومتر راه بروید و یا سرعت انجام کارهای خود را حفظ کنید.
اگر نمی توانید کفش پاشنه دار بپوشید نگران نباشید کفش های تخت با بسیاری از لباس های شما هماهنگ هستند اما اگر می خواهید به پوشیدن کفش های پاشنه بلند و باریک حتی برای یک مهمانی یک ساعته عادت کنید، با پاشنه های سه یا پنج سانتیمتری آغاز کنید.
راهنماي خريد كفش
با رعايت چند نكته كليدي هنگام انتخاب كفش سلامتي پاهاي خود را تضمين كنيد:
1-كفشي بخريد كه با فرم طبيعي پاهاي شما مطابقت داشته باشد.
2-پاها بطور طبيعي در ساعات انتهايي روز اندكي ورم ميكنند به همين خاطر بهترين زمان براي اندازه كردن كفش عصر و پس از غروب آفتاب است.
3- سايز درج شده بروي كفش را ملاك قرار ندهيد چراكه قابل اطمينان نيستند.
4-خريد كفش تنگ به اميد اينكه پس از مدتي جا باز خواهد كرد يك اشتباه محض است. هيچگاه يك كفش تنگ را خريداري نكنيد.
5- كف كفش ميبايست محكم و قابل انعطاف باشد و سطح آجداري نيز داشته باشد. خود كفش نيز بايد سبك باشد.
6- از به پا كردن كفشهاي پاشنه بلند به مدت طولاني خودداري كنيد. كفشهاي پاشنه بلند لغزيدن و بزمين خوردن، درد كمر و پا و تغيير در فرم پا را بدنبال دارند. سعي كنيد پاشنه كفشتان از 4 سانتي متر بلند تر نباشد. همچنين پاشنه هاي عريض تر نسبت به پاشنه هاي نوك تيز و باريك مناسبتر ميباشند.
7-هنگام امتحان كفش توجه داشته باشيد كه پاشنه پاهاي شما نبايد درون كفش بلغزد.
8- سايز پاهاي شما با افزايش سن، تغيير وزن و يا در دوران بارداري تغيير ميكند. بنابراين هنگام خريد كفش نو به سايز پاهاي پيشين خود اتكا نكنيد.
9-در اغلب افراد سايز يكي از پاهايشان با پاي ديگر متفاوت ميباشد. بنابراين در انتخاب كفش پاي بزرگتر را ملاك انتخاب قرار دهيد.
10-كفش اندازه كفشي است كه هنگامي كه شما ايستاده ايد ميان نوك بزرگترين انگشت پا (معمولا شست پا) و انتهاي كفش حداقل يك سانتي متر فاصله وجود داشته باشد و شما قادر باشيد انگشتان پاي خود را آزادانه تكان دهيد. همچنين به قوس كف پا نيز توجه كنيد كه مطابق شكل بايد متناسب با قوس كفش باشد.
11-براي امتحان كردن كفش حتما بندهاي كفش را بطور كامل ببنديد و سپس بايستيد و چند قدم راه برويد تا كاملا از اندازه بدن كفش اطمينان حاصل كنيد.
12-از خريد كفشهاي پنجه باريك تا حد امكان خودداري كنيد چراكه اينگونه كفشها انگشتان پا را تحت فشار قرار داده و بد فرم ميكند.
13- كفشهاي تخت، لژ دار و يا پاشنه كوتاه هم راحت ترند و هم ايمن تر.
14- در هنگام انتخاب كفش به نوع جورابي كه عادت به پوشيدن داريد نيز توجه كنيد. و هنگام خريد نيز همان جوراب را به پا داشته باشيد.
15- عوارض پوشيدن كفشهاي تنگ شامل: پينه پا، ميخچه، دردهاي مفاصل، درد زانوها و پاشنه پا و خستگي زود رس ميباشد.
16-به پا كردن كفشهاي گشاد نيز سبب ميگردد تا پاها تاول بزنند و فرد از تعادل كافي هنگام راه رفتن برخوردار نباشد.
17- از فروشگاههايي خريد كنيد كه تنوع كفش در آنها بالاست تا محدوديت انتخاب نداشته باشيد.
18-تحت تاثير صحبتهاي فروشنده قرار نگيريد آنها شما را ترغيب ميكنند تا هر كفش تنگ و نامناسبي را خريداري كنيد. اما شما با صبر و حوصله كفش راحت و اندازه پاهاي خود را انتخاب كنيد.
19-چرم بهترين رويه كفش محسوب ميگردد چراكه مانند پوست تنفس كرده و تهويه دارد.
20-كفشي بخريد كه بتوانيد سايز آن را اندكي تغيير دهيد يعني كفشهاي بند دار و يا سگك دار.
21- آستر و پوشش درون كفش ميبايست نرم، فاقد درز و هر گونه برآمدگي باشد.
22- شما قادر ميباشيد طبق فرمول زير سايز كفش خود را بدست آوريد. ابتدا ميبايست طول پاي خود را اندازه گيري كنيد (از نوك بلندترين انگشت پا (معمولا شست پا) تا پشت پاشنه پا):
سايز كفش=]طول پا(سانتي متر)+2 سانتي متر[ * 1.5
ايـن فـرمـول سـايـز كـفـش اروپايي را مشخص مي كند كه با سايز كـفشـهاي كشورمان هماهنگي دارد.
نكاتي در مورد نگهداري كفش
كفشهاي نو را كه براي اولين بار مي خواهيد استفاده كنيد فقط به مدت ده دقيقه در روز ( و به مدت پنج روز ) بپوشيد تا حالت اصلي و زيبايي اوليه كفش براي مدت زيادي حفظ شود. اين يكي از مهمترين عوامل حفظ زيبايي ظاهر كفش و نيز بالارفتن مدت زمان عمر كفش ميباشد كه متاسفانه در كشورهاي جهان سوم بدليل پايين بودن سطح درآمد جامعه چنين كارهايي عملا غيرممكن مي باشد. چون افراد توانايي خريد دو ياچند جفت كفش را در يك زمان ندارند .
توضيح : مورد فوق يك مورد پزشكي نيز مي باشد و افراد مبتلا به ديابت حتما بايد اين مورد را رعايت كنند و اجازه ندهند تا خشكي و يا باصطلاح تازگي اوليه كفش به پاي آنها صدمه بزند .
از قالبهاي مخصوص براي كفش (فنري يا معمولي ) نيز مي توانيد براي حفظ حالت اوليه كفش استفاده كنيد
واكس زدن باعث مي شود تا كفش شما هميشه نرم و انعطاف پذير باشد پس , به طور مرتب كفشهايتان را واكس زده و تميز نگهداريد در ضمن:
" كفش تميز و مرتب نشانه شخصيت و انظباط شماست "
چند نكته ديگر
كفشي را كه تازه خريداري كرده ايد به مدت ده دقيقه در روي فرش بپوشيد و قدم بزنيد و كاملا مطمئن شويد كه كفش از لحاظ اندازه و قالب متناسب با پاي شما است در غير اينصورت به فروشگاه مورد نظر مراجعه كنيد و كفش خود را تعويض كنيد.
حتما لزومي ندارد كه شما هميشه شماره مثلا 40 بپوشيد , ممكن است با مرور زمان و تحت مواردي مثل افزايش سن , افزايش وزن , كاهش وزن و ... شماره پاي شما كمي بزرگتر و يا كوچتر شده ياشد , , دقت كنيد !!!.
از پوشيدن كفشهاي تنگ جدا خودداري فرماييد زيرا زماني كه " پا " تحت فشار بوده و ناراحت باشد سيستم عصبي مختل شده و قدرت تفكر و تصميم گيري در حد بسيار پاييني كاهش مي يابد.
در بسياري از موارد پاهاي چپ و راست به اندازه دو يا سه ميليمتر از همديگر اختلاف دارند پس در هنگام خريد , انتخاب خود رابر اساس اندازه پاي بزرگتر انجام دهيد.
واكس
واكْس به صورت عمومي به مادهاي گفته ميشود كه بر روي جسمي ماليده شود به طور مثال واكس كفش مادهاي است كه روي كفش براي ايجاد لايهاي شفاف و محافظت از نخهاي آن ماليده ميشود.
انواع مختلفي از واكس براي مصارف مختلف وجود دارد:
واكس چرم براي براق كردن سطوح چرمي، واكس بدنه خودرو براي براق كردن بدنه خودرو، واكس مو براي حالت دادن و براق كردن موي سر و غيره...
معمولاً واكس مادهاي كرم مانند است كه براي براق كردن سطح مواد مختلف استفاده ميشود. امروزه جهت ايجاد رفاه دستگاههايي جهت واكس كفش ايجاد شدهاست كه به آن دستگاه براق كننده كفش ميگويند كه به وسيله يك يا دو برس كه به صورت افق قرار دارند رويه و كنارههاي كفش را تميز مينمايد.
براي تهيه واكس كفش ابتدا بايد حلال مناسب انتخاب شود. سابقاً از حلال نيتروبنزن براي اين منظور استفاده مي شد اما به علت تأثير نامطلوبي كه بر روي چرم به جا مي گذارد استعمال آن بعدها متروك گرديد. امروزه از روغن تربانتين به عنوان حلال استفاده مي شود، اما در بعضي موارد به علت گراني اين روغن به جاي آن پارافين مايع يا نفت به كار مي برند كه البته از مرغوبيت واكس خواهد كاست. در انتخاب ماده حلال بايد شرايط زير رعايت شود:
درجه جوش آن بايد نزديك به درجه جوش تربانتين باشد.
قابليت تبخير آن چنانچه زياد باشد با چند بار باز و بسته شدن سرپوش قوطي واكس، محتواي آن خشك و غير قابل استفاده مي شود و چنانچه قابليت تبخير آن كم باشد به هنگام واكس زدن موجب تأخير عمل شده و از براق شدن چرم جلوگيري مي كند. بنابراين قابليت تبخير اين ماده بايد متناسب با زمان لازم باشد به طوري كه عيبهاي فوق ظاهر نشود.
قابليت حل آن براي ساير مواد لازم در ساخت واكس و حفظ اين مواد در درجات حرارت مختلف
تمامی عکس ها ، عکس واقعی از محصول هستند که توسط تیم سیمپلی نیکو گرفته شده اند و عکسها اینترنتی نیستند